تولد نوزاد نارس

شروع موضوع توسط soraya21 ‏5/10/19 در انجمن مراقبت از نوزاد

  1. تولد نوزاد نارس
    نوزادی که با وزن پایین تر از ۲۵۰۰ گرم به دنیا آمده باشد را نوزاد نارس می گویند. در بیشتر مواقع وزن پایین موقع تولد، به خاطر نارسی نوزاد یعنی سن حاملگی پایین تر از ۳۷ هفته بارداری است. البته احتمال هم وجود دارد به دلایل مشکلات بارداری نوزاد هم با وزن پایین به دنیا بیاید که به آن تاخیر رشد داخل رحمی گفته می شود.

    علت های زیادی برای تولد نوزاد نارس گفته شده است که می توان به بالا رفتن سن بارداری خصوصا اولین بارداری، نحوه زندگی مدرن، کار، استرس، بیماری و عفونت مادران اشاره کرد.

    نوزاد نارس و دشواری‌ های مراقبت
    نارسی نوزادان یکی از سه تا چهار علت مرگ و میر هنگام تولد است. امروزه در زمینه مراقبت های مادران باردار به موفقیت های چشمگیری دست یافته ایم. مواردی که در گذشته باعث سقط جنین می شد، امروز به بارداری منتهی می شود، ولی به تولد نوزاد نارس می انجامد. یعنی شرایط مراقبت از مادران بهبود یافته و نوزاد به حدی می رسد که از بین نمی رود، اما نارس متولد می شود.

    نوزاد نارس
    در نتیجه با پیشرفت در زمینه پزشکی، تولد نوزاد نارس بیشتر دیده می شود و مرده زایی کمتر شده است، همچنین می توان به روش های القای بارداری و شیوه های آزمایشگاهی بارداری اشاره کرد. در این موارد چند قلوزایی بیشتر دیده می شود و چند قلوها معمولا زودتر و نارس به دنیا می آیند. میزان خطر بیماری در نوزادان نارس با توجه به زمان تولد و بیماری های زمینه ای که دارند، متفاوت است.


    این نوزادان در معرض خطر بیشتری هستند و به مراقبت های ویژه نیاز دارند، لطمه پذیری آنان نسبت به نوزادان طبیعی بیشتر است و بعضی از آنان باید در بخش مراقبت های ویژه، تحت مراقبت های فوق تخصصی قرار گیرند. این نوزادان یا بیمارند یا بسیار نارس به دنیا آمده اند. به عنوان مثال، در کمتر از ۳۲ هفتگی به دنیا آمده اند یا بسیار کم وزن زیر ۱۵۰۰ گرم هستند که باید در بخش مراقبت های ویژه نگهداری شوند.

    دلایل تولد نوزاد نارس
    تولد نوزاد نارس چند عاملی بوده و شامل واکنش های متقابل پیچیده ای بین عوامل جنینی، رحمی و مادری است. مشکلات جفتی، بارداری دوقلو یا بیشتر، عفونت در مادر، مشکلات رحم یا گردن رحم، مصرف الکل، سیگار، مواد مخدر، داروهای غیرمجاز حین بارداری و سبک زندگی مادر جزو این عوامل هستند.

    این عوامل از طریق مکانیسم های مختلف نظیر کاهش خو نرسانی رحمی ـ جفتی، ناتوانی رحم در نگهداری جنین مانند اختلالات دهانه رحم، مشکلات ساختاری رحم، پارگی پیش از موعد پرده های جنینی (که می تواند به دلایلی مانند عفونت های دوران بارداری و ضربه های فیزیکی باشد)، شغل مادر (به دلیل بلندکردن اجسام سنگین، تماس با مواد شیمیایی و…) نبود مراقبت کافی در دوران بارداری و… ایجاد می شود. بررسی هر یک از این علل و مکانیسم های مربوط به آنها نیازمند صرف وقت بسیار است که در این محدوده نمی گنجد.


    عوارض و مشکلات نوزادان نارس
    نارسی نوزاد یکی از مشکلات عمده بهداشتی محسوب می شود و از شایع ترین علل مرگ های نوزادی است. این نوزادان در معرض عوارض زیادی از جمله سندرم زجر تنفسی، بیماری های مزمن ریوی، خونریزی داخل بطنی مغزی، عوارض ذهنی و عصبی درازمدت، آنتروکولیت نکروزان و اختلال تکامل حسی ـ عصبی قرار دارند و به دلیل عدم کارایی و تکامل سیستم های بدن دچار رنگ پریدگی، مشکلات تنفسی، تشنج، ناتوانی در تغذیه، زردی و… می شوند؛ لذا نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارند.

    دشواری تنفس:
    نوزادان نارس پس از تولد دچار مشکلات عدیده ای می شوند که مهم ترین آنها مشکلات تنفسی است که به دلیل عدم بلوغ ریوی پس از تولد نمی توانند بخوبی تنفس کنند و احتمال نیاز به بستری در بخش نوزادان یا بخش مراقبت های ویژه نوزادان وجود دارد.

    دشواری تغذیه:
    مشکل دیگر شروع تغذیه با شیر مادر است که احتمال عدم توانایی در شروع و تداوم تغذیه با شیر مادر یا شیر مصنوعی وجود دارد و گاه لازم است در بیمارستان بستری شوند.

    در صورتی که نوزاد قادر به تغذیه نباشد، باید از راه ورید تغذیه شود. حضور مادران در کنار نوزاد اهمیت خاصی دارد و با توجه به امکانات درمانی و تشخیص پزشک، زمان و تعداد دفعات حضور مادر بر بالین نوزاد مشخص می شود.

    مادر و جنین در تماس با یکدیگر قرار می گیرند. این تماس به قدری مهم است که کارشناسان می گویند تماس بین مادر و نوزاد در ساعات اولیه بعد از زایمان در بهبود نوزاد و افزایش شیردهی بسیار مهم است.

    no://mtanin.com/wp-content/uploads/2019/10/نوزاد-نارس.png
    نوزاد نارس
    پرستار متخصص نوزاد
    پرستاری از کودک
    پرستار بچه
     
بارگذاری...
برخی موضوعات مشابه تالار تاریخ
کولیک در نوزادان مراقبت از نوزاد ‏29/1/19
نوزاد شیرخوار مراقبت از نوزاد ‏26/3/17
قرمزی پوست نوزادم مراقبت از نوزاد ‏18/3/17
لوازم خواب نوزاد مراقبت از نوزاد ‏15/2/17
روش صحیح خواباندن نوزاد و کودک مراقبت از نوزاد ‏15/2/17